I samarbete med Ingelsta Kalkon

Juligt kalkonbröst

120 m
5
Juligt kalkonbröst
Foto: Ingelsta kalkon

Tillaga kalkonbröstet på låg värme under lång tid och du får ett fantastiskt saftigt kött. Fyllningen med den rökiga whiskeyn och de söta russinen gifter sig fint tillsammans.

1 september 2017
120 m
5

Du behöver

  • ca 1,1 kg halvt kalkonbröst
  • 2,5 dl gula russin
  • 70 g pistagenötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl whiskey
  • salt och peppar

Picklade morötter

  • 2,5 dl vatten
  • 4,5 dl socker
  • 2,5 dl ättika, 12%
  • 3 kanelstänger
  • 3 stjärnanis
  • 5 morötter
  • 1 röd chili

Couscous

  • 4 dl couscous
  • blandad torkad frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka russin, pistagenötter och vitlök. Lägg i en skål. Häll i whisky och blanda. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär ett snitt längs med kalkonbröstet och lägg i fyllningen. Lägg ihop köttet och stick gärna i ett par tandpetare för att hålla ihop det.
  3. Pensla en ugnsfast form med olja och lägg i köttet. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timme eller tills innertemperaturen är 70 grader.
  4. Koka upp vatten, socker och ättika. Lägg i kryddor och hackad chili.
  5. Skala och skär morötter i skivor. Lägg i morötterna och låt dem dra tills lagen är kall.
  6. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen. Hacka den torkade frukten och blanda i.
  7. Skär upp köttet och servera tillsammans med picklade morötter och couscous.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Ingelsta Kalkon

Visa alla recept från Ingelsta Kalkon