I samarbete med Hälsans Kök

Julig vegokorv med rödkål, äpple och ingefära

1 röst
30 m
4
Julig vegokorv med rödkål, äpple och ingefära
Foto: Siri Barje

En vegetarisk favorit på julbordet - rödvinskokt rödkålssallad med stekt vegokorv.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g Hälsans Kök Vegokorv
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 dl rött vin
  • 100 g veganskt smör
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • salt
  • peppar
  • persilja, för garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva rödkål, äpplen och lök tunt.
  2. Värm olja i en stor gryta och stek kål, äpplen och lök i 3 minuter. Krydda med salt.
  3. Riv ingefära direkt i kålen, rör om och tillsätt rött vin.
  4. Tillsätt smör, kryddnejlika och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Dela korvarna i två halvor, skär ett kors i båda ändarna av korvarna.
  6. Hacka persilja.
  7. Stek korvarna i rapsolja tills de är gyllene.
  8. Lägg korvarna på rödkålen och servera med persilja.

Laddar fler recept...