Julig Rocky Road fudge

Julig Rocky Road fudge

10 ingredienser

50 min

En härlig mix av seg dumle, salta jordnötter, mjuka marshmallows och julig kardemumma. Så god att det är svårt att bara ta en bit! Ett riktigt smarrigt julgodis.

Kardemumma malen Santa Maria

Variera smakerna med en krydda

I det här receptet använder vi Kardemumma Malen från från Santa Maria

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk Santa Maria Kardemumma malen
  • 3 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 0,5 förp dumlekola (à 220 g)
  • 2 dl minimarshmallows
  • 1,5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, smör, sirap och kardemumma i en vid tjockbottnad kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125 grader. Om du inte har en termometer, gör kulprovet.
  3. Tillsätt kakao och salt.
  4. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper.
  5. Skär dumlekolorna i mindre bitar, blanda med marshmallows och jordnötter. Sprid blandningen över smeten och tryck ned den lite så den fastnar.
  6. Låt fudgen stelna i rumstemperatur. Skär sedan upp den i cirka 20 bitar.
TIPS!
Kryddtips!
Kardemumma malen Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer