Grönt är skönt

grönt är skönt
Foto: tv4

Grönt är skönt

Av: Julia - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

10 min

Avokadokräm toppad med räkor och parmesanchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 avokador
  • 1,5 dl kvarg
  • 0,5 citron, saften
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • ca 3 dl skalade räkor
  • 2 dl parmesanost

Gör så här

  1. Riv 2 dl parmesan. Lägg ut i högar på en plåt och grädda i ugnen på 200 grader tills dem får fin färg.
  2. Halvera och gröp ur avokadon.
  3. Mixa slät med kvarg, citronsaft, vaniljsocker och honung.
  4. Lägg över i glas eller portionsskålar.
  5. Skala räkorna och placera dem som topping på avokadokrämen