Julens godaste silltallrik - med maxade smaker

Julens godaste silltallrik - med maxade smaker

0

21 ingredienser

60 min

Gillar du att testa nya sillsorter till julbordet? Då kommer här tre riktigt goda och spännande sillar att bjuda på i år! Om du har svårt att välja – satsa på en hel silltallrik!

Colman’s_produktbild_01

Colman´s senapspulver

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Ingredienser

portioner4

Äpple- och senapssill

  • 420 g 5-minuterssill (1 förp)
  • 0,5 rött äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk honung
  • 2 tsk colman's senapspulver
  • 1 msk färsk gräslök, finskuren

Sriracha- och limesill

  • 420 g 5-minuterssill (1 förp)
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 limefrukt, skalet

Asiatisk nubbesallad

  • 0,5 rödlök
  • 4 potatisar, kalla och kokta
  • 200 g matjessill
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk wasabipasta
  • 1,5 msk Kikkoman Poke
  • 0,5 dl färsk dill, finskuren

Gör så här

  1. Äpple- och senapssill
    Häll av sillen och skär i ca 2 cm sneda bitar om den är hel. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och honung. Sikta ner senapspulvret. Blanda ner äpple, sill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en glasburk med lock. Ställ i kylen minst 1 timme, men gärna över natten.
  2. Sriracha- och limesill
    Häll av sillen och skär i ca 2 cm sneda bitar om den är hel. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, honung, TABASCO® Sriracha pepparsås och limeskal. Blanda ner sillen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en glasburk med lock. Ställ i kylen minst 1 timme, men gärna över natten.
  3. Asiatisk nubbesallad
    Skala och finhacka rödlöken. Skala och tärna potatisen. Häll av sillen och skär i mindre bitar. Rör ihop majonnäs, gräddfil, wasabi och pokesås. Blanda ner rödlök, potatis, sill och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd.
  4. Vegetariskt tips!
    Lägg in aubergine i en 1-2-3-lag och använd i stället för sill. Skär den först i cm–tjocka skivor, sedan i cm–breda stavar. Koka upp 3 delar vatten, 2 delar strösocker och 1 del ättiksprit (12 %). Häll den varma lagen över auberginen. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ i kylen minst 8 timmar. Smaksätt enligt något av förslagen ovan. Gör ”sillarna” helt veganska med äggfri majonnäs, växtbaserad crème fraiche och agavesirap i stället för honung.
TIPS!
läs mer
Halloumi- och morotsvåffla

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från Colman's!

Läs mer