Gillar du att testa nya sillsorter till julbordet? Då kommer här tre riktigt goda och spännande sillar att bjuda på i år! Om du har svårt att välja – satsa på en hel silltallrik!
Äpple- och senapssill
Häll av sillen och skär i ca 2 cm sneda bitar om den är hel. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Rör ihop majonnäs, crème fraiche och honung. Sikta ner senapspulvret. Blanda ner äpple, sill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en glasburk med lock. Ställ i kylen minst 1 timme, men gärna över natten.
Sriracha- och limesill
Häll av sillen och skär i ca 2 cm sneda bitar om den är hel. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, honung, TABASCO® Sriracha pepparsås och limeskal. Blanda ner sillen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en glasburk med lock. Ställ i kylen minst 1 timme, men gärna över natten.
Asiatisk nubbesallad
Skala och finhacka rödlöken. Skala och tärna potatisen. Häll av sillen och skär i mindre bitar. Rör ihop majonnäs, gräddfil, wasabi och pokesås. Blanda ner rödlök, potatis, sill och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med knäckebröd.
Vegetariskt tips!
Lägg in aubergine i en 1-2-3-lag och använd i stället för sill. Skär den först i cm–tjocka skivor, sedan i cm–breda stavar. Koka upp 3 delar vatten, 2 delar strösocker och 1 del ättiksprit (12 %). Häll den varma lagen över auberginen. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ i kylen minst 8 timmar. Smaksätt enligt något av förslagen ovan. Gör ”sillarna” helt veganska med äggfri majonnäs, växtbaserad crème fraiche och agavesirap i stället för honung.