Julens godaste griljering

Julens godaste griljering
Foto: Eva Hildén

Julens godaste griljering

9 ingredienser

25 min

Oavsett om du ska griljera julskinka, halloumi eller rotselleri så måste du testa den här griljeringen! Extra spröd och extra smakrik.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 3 msk senap
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0,5-1 dl Kikkoman Panko

Griljeringsförslag

  • 3 kg julskinka, färdigkokt
  • 750 g halloumiost, förstekt i hel bit
  • 1 rotselleri, bakad [ca 1 kg]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop äggula, de två senapssorterna, senapspulver och potatismjöl i en skål.
  3. Lägg julskinka, halloumi eller bakad rotselleri på en plåt med bakpapper. Bred på senapsblandningen på skinkan där svålen har suttit alternativt på ovansidan av halloumin eller rotsellerin. Strö över panko.
  4. Sätt in plåten i mitten av ugnen tills griljeringen har fått fin färg, ca 15–20 minuter.
  5. Skär i skivor och njut! Gärna på knäckebröd eller vörtbröd med hemgjord senap!
  6. Tips! Precis som med kött gäller det att ha koll på rotsellerins innertemperatur när den bakas. Skala och skär den till en jämn form. Pensla rotsellerin med lite olivolja, salta runt om och baka i mitten av ugnen på 225 grader tills innertemperaturen är 85 grader. Halloumin eller grillosten blir godast om den steks gyllene på alla sidor innan den griljeras med panko. I stället för halloumi i storpack går det lika bra med en eller flera normalstora.
TIPS!
Fler tips!
Colmans Potatis- och jordärtskocksgratäng med ädelost

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Colman’s hittar du här!

Läs mer