Julbulle

Julbulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Julbulle

2

6 steg att laga

13 ingredienser

En stor vackert formad saffransbulle lockar på kaffebordet. Trevlig julfest.

Ingredienser

  • 100 g margarin, smält
  • 3 dl mjölk
  • ca 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • ca 11 dl vetemjöl

Fyllning:

  • nötmassa från burk
  • 1 ägg, till pensling
  • mandelspån
  • florsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Värm margarin och mjölk, rör ut jästen i den ljumna vätskan.
  2. Arbeta in resten av ingredienserna, sist mjöl, till en smidig deg. Jäs 30 minuter.
  3. Knåda degen på mjölat underlag. Dela degen i tre bitar.
  4. Rulla två till längder cirka 50 cm, sno dem om varandra, forma en ring och lägg på plåt med bakpapper.
  5. Kavla en rund bulle av den sista biten och lägg i mitten. Jäs 20 minuter.
  6. Gör några hål i mittbiten och peta ner nötmassa. Pensla med ägg, strö på mandelflis och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler, sikta florsocker över när den kallnat.