Fläskarré med toscanska kryddor

ca 2 h
4

Fläskkarré med mejram, salvia, rosmarin och vitlök står på menyn. Enkelt att tillaga då den i princip sköter sig själv i ugnen.

12 december 2013
ca 2 h
4

Du behöver

  • 1,8 kg fläskkarré med ben
  • rosmarin, salvia och mejram
  • vitlök
  • salt och peppar
  • olivolja
  • potatis
  • 3 äpplen
  • silverlök

Gör så här

  1. Skär loss köttet nästan helt från ben delen men lämna tillräckligt för att köttet inte ska trilla av benet.
  2. Stick fickor i köttet där kryddorna skall stickas in.
  3. Finhacka rosmarin, några salviablad och mejram med ett par vitlöksklyftor. När detta är klart blanda med salt och peppar.
  4. Gnid in blandningen mellan köttet och benet och stick in i fickorna.
  5. Salta och peppra karrén runtom.
  6. Olja in en långpanna.
  7. Lägg köttet i långpannan och sen in i ugnen på 160 grader i ca 1,5-2 timmar.
  8. Skär potatisen i bitar. Skala och skär upp äpplena i klyftor.
  9. När köttet har vart inne i ugnen i 1/3 av tiden lägg potatisen, äpplena och de hela silverlökarna runt om köttet.
  10. Vänd runt grönsakerna då och då så att de får en jämn yta.
  11. Kontrollera köttet med termometer. Köttet blir som bäst om det får en innertemperatur på 62 grader.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept