Ugnsbakad leverpastej

koket.se
Ugnsbakad leverpastej
Foto: Monica Karlstein/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ugnsbakad leverpastej

14 ingredienser

50 min

Ernsts hemgjorda leverpastej med kalvlever, vitt späck och ansjovis. Bakas i ugn.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 500 g kalvlever
  • 125 g vitt späck
  • 4 ansjovisfiléer
  • 1 gul lök
  • 0,25 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk vitpeppar, mald
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 tsk mejram
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3,5 dl standardmjölk
  • olivolja, att smörja formen med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta bort den blåvita hinnan på levern. Skär ner levern och späcket i små bitar. Grovhacka löken.
  3. Krossa kryddpepparn med en mortel.
  4. Blanda alla ingredienser i en matberedare.
  5. Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll sedan ner smeten i formen.
  6. Ställ formen i ett vattenbad. Placera vattenbadet med formen i ugnen, baka i ca 40 min.