Josefin Crafoords rulltårta

Josefins rulltårta
Foto: Linus Hallsénius

Josefin Crafoords rulltårta

Av: Josefin Crafoord

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

45 m

Josefins rulltårta är fylld med en sötsyrlig blandning av grädde, lemon curd och färskost. För extra glam garnerar hon den inte bara med bär och druvor utan även glittrigt guldpulver.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl socker + lite extra till servering
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vispgrädde

Fyllning

  • 2 dl lemon curd
  • 1 dl färskost
  • 1,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • 3 dl vispgrädde
  • blåbär
  • hallon
  • gröna vindruvor
  • guldpulver
  • tårtbricka

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Vänd till sist ner grädden.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 5 minuter. Se upp så botten inte blir bränd!
  4. Strö lite socker över kakan och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt det andra bakplåtspappret och låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa ihop färskost och vispgrädde, blanda ner lemon curd. Bred ut fyllningen på rulltårtebotten och rulla ihop den.

Dekoration

  1. Vispa grädden och spritsa ut den på rulltårtan. Dekorera med färska bär, vindruvor och guldpulver.