Gryta med nötkött och rotsaker

Josefine Haamer von Hofsten

Gryta med nötkött och rotsaker

Av: Josefine Haamer von Hofsten

Från: Babyboom

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 msk paprikapulver
  • 300 g nötkött (eller kyckling)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 palsternacka
  • 3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 förp krossade tomater
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs på den lätt i olivolja i en kastrull och tillsätt paprikapulvret. Hacka köttet och lägg i kastrullen. Skala och hacka grönsakerna. Häll dem i kastrullen. Rör runt i grytan. Häll på de krossade tomaterna och vattnet. Låt det stå och puttra tills riset är färdigt.
  2. Sätt på riset enligt anvisningarna på paketet. Häll i en tesked gurkmeja det färgar riset alldeles gult utan att riset tar smak. När riset kokat färdigt häller du på en deciliter gröna frysta ärtor och rör om.
  3. I den här grytan finns inget salt. Jag rekommenderar att lägga en portion åt sidan till minstingen och sedan tillsätta en kalvbuljongtärning i den resterande grytan. Låt buljongtärningen koka med, rör om och servera. Den här grytan går att göra vegetarisk bara strunta i att tillsätta kött.