Zucchinipasta i mintpesto

6 röster
15 min
2
15 min
2

Du behöver

  • 2 medelstora zucchini
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 msk näringsjäst
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 nypa cayenne
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk kallpressad olivolja, mild

Till servering

  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl gröna ärter, tinade
  • 30 g rucola, väl sköljd och slungad

Gör så här

  1. Kör zucchinin med en grönsakssvarv, hyvla på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Mixa basilika, mynta, vitlök, citronjuice, näringsjäst, salt och cayenne i en matberedare, konsistensen ska vara grov. Tillsätt pinjenötter och sist olivolja.
  3. Häll peston, oliver, ärter och rucola över zucchinin, vänd runt varsamt. Smaka av med
    salt om det behövs. Lägg upp på tallrikar. Servera direkt, njut långsamt!
20 juli 2014

Fler goda recept