Josses röda och gröna pesto

Gör din egen pesto. Så enkelt och gott. Här används solroskärnor istället för pinjenötter. Både billigare och bra för nötallergiker. Lägg på pizza eller pasta.

Här finns receptet på

Josefins pizzadeg och tomatsås

.

30 september 2010

Du behöver

Grön pesto

  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 0,5 st solo vitlök
  • 100 g parmesan
  • smaka av med salt

Röd pesto

  • 10 st soltorkade tomater
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 0,5 st solo vitlök
  • 100 g parmesan
  • smaka av med salt

Gör så här

  1. Välj om du ska göra röd eller grön pesto.
  2. Mixa alla ingredienser utom saltet.
  3. Smaka av och salta eventuellt om det behövs.
Kommentera receptet

Fler goda recept