Dela vaniljstången på längden. Lägg i en kastrull med grädde, pastis, stjärnanis och socker.
Låt koka upp och smaksätt med lakritspulver.
Ställ kastrullen åt sidan och rör i gelatinbladen.
Sila upp i en avlång form på ca 1 1/2 liter. Ställ i kylskåp i 4–5 timmar.
Citrongelé
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp vatten, socker och citronsaft. Rör i gelatinblad och citronskal.
Häll blandningen i en liten form, ca 10 x 13 cm. Ställ kallt i 4 timmar.
Hallonmousse
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
Koka ihop hallon och socker i en kastrull. Passera genom en finmaskig sil för en kärnfri mousse.
Tillsätt vaniljsocker och gelatin, låt kallna helt.
Vispa grädden och rör försiktigt ihop med hallonsåsen. Häll eventuellt över i en spritspåse med stjärntyll. Ställ i kylen i minst 2 timmar.
Halloncoulis
Koka ihop hallon och socker och passera genom en sil för att få bort kärnorna.
Vid servering
Lägg upp lakritspannacottan i skivor med små klickar av citrongelé. Spritsa ut små klickar av mousse och ringla lite coulis runt. Garnera med några färska bär, små blad av citronmeliss och eventuellt lite citronskal.