Cocosdoftande skinkragu med chili och ingefära

0 röster
8
8 portioner

Du behöver

  • 1,2 kg färsk benfri skinka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st hackade röda chilifrukter
  • 2 st morötter i strimlor
  • 2 st palsternackor i strimlor
  • 10,5 burkar cocosmjölk
  • 1 st rödlökar i tunna klyftor
  • färsk ingefära
  • indonesisk soya
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär skinkan i strimlor. Fräs pressad vitlök i olivolja tillsammans med skinkan. Tillsätt chili, morot och palsternacka. Häll i cocosmjölken. Låt puttra på svag värme till simmig konsistens ca 10 min. Smaksätt med riven ingefära, soya, ev mer chili, salt och peppar. Blanchera lökklyftorna och blanda ner dem mot slutet.
15 november 2007

Fler goda recept