Jordnötsrutor med dadlar och honung

6 december 2017

Du behöver

  • 15 st dadlar, urkärnade
  • 4 msk kokosolja
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl rispuffar
  • 1 dl puffat dinkel
  • 0,5 dl cashewnötter, grovt hackade

Topping

  • 4 msk kokosolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 0,5 dl jordnötter

Gör så här

  1. Mixa dadlar med kokosolja och jordnötssmör till en smet. Blanda med mandelmjöl, rispuffar, puffat dinkel och cashewnötter och tryck ut i en form med bakplåtspapper, cirka 20*20 cm. Kyl i en timme.
  2. Smält kokosolja med honung, kakao och vatten och sjud i 2 minuter. Bred ut på botten och toppa med hackade jordnötter.
  3. Skär i fina bitar och förvara i kyl.
Kommentera receptet

Fler goda recept