Jordgubbsmousse kan du laga av djupfrysta jordgubbar. Den syrliga hallonlikören ger en överraskande smakbrytning. Moussen behöver stå kallt i 2 timmar före servering.
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter. Tina jordgubbarna och vispa grädden lagom fast. Spar några jordgubbar till garnering, lägg resterande i en matberedare eller mixer och kör till puré tillsammans med sockret. Sila bort kärnorna och lägg purén i en skål.
Vispa äggvitan med 2 msk socker till hårt skum. Smält gelatinet på svag värme och rör ner det i jordgubbspurén. Tillsätt citronsaft och hallonlikör. Rör ner den vispade grädden, äggvitan och häll i lite socker om det behövs.
Lägg upp moussen i iskalla portionsglas och låt dem stå i kylskåp i 2 timmar. Garnera med några hela jordgubbar och citronmeliss.