Jordgubbskaka

Jordgubbskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbskaka

9 ingredienser

Det här är en kaka för dig som vill ha lite kakbotten och mycket bär. Servera som dessert eller till kaffet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 apelsin, saften av
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 l färska jordgubbar

Till servering:

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Rör samman matfett och socker. Tillsätt ägget. Rör ner apelsinsaft och mjölsorterna blandat med bakpulvret.
  2. Bre ut smeten i en smord och bröad form. Grädda i 12 minuter på nedersta falsen. Låt kakan svalna.
  3. Lägg på snoppade färska jordgubbar och servera med vispgrädde.