Jordgubbsglass på minuten

Jordgubbsglass på minuten
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbsglass på minuten

5 ingredienser

Jordgubbar är bra att ha på lut i frysen. Med hjälp av matberedaren gör du snabblagad glass att bjuda på, om du skulle få oväntat besök.

Ingredienser

portioner
  • 400 g djupfrysta, otinade jordgubbar
  • 1,25 dl florsocker
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 dl vispgrädde

Till dekoration:

  • färska hallon

Gör så här

  1. Lägg de djupfrysta jordgubbarna i en matberedare. Spara några till garnering. Tillsätt sockret. Kör 10-15 sekunder tills bären är grovhackade men fortfarande isiga. Häll grädden genom matarröret och låt maskinen gå 20-30 sekunder på hög hastighet. Inte för länge, bara precis så att allt blandas.
  2. Servera glassen genast, gärna upplagd i portionsglas. Garnera med hallon.