Jordgubbs- och myntatartar med persiko- och champagnegranité

Lyxiga små jordgubbsbakelser med granité på persikor och champagne.

20 juni 2017
8

Du behöver

Granité

  • 400 g persikor
  • 100 g champagne eller mousserande vin
  • 0,5 citron, saft av
  • 80 g socker

Jordgubbar

  • 4 l jordgubbar, sköljda och snoppade
  • 1 knippe mynta

Botten

  • exempelvis av rulltårtebotten

Gör så här

  1. Dela persikorna, tag bort kärnorna. Mixa väl med saft av citron, socker och champagne
  2. Häll i en avlång bunke och frys in i ca 3-4 timmar. Skrapa sedan upp massan med en gaffel
  3. Hacka jordgubbarna fint. Lägg i en bunke med lite finhackad mynta. Smaka av så det är lagom med mynta.
  4. Lägg jordgubbarna i en utstickare med valfri botten längst ned (t ex rulltårtsbotten).
  5. Skrapa upp granité och gör ett hål i tartaren och lägg granité i mitten. Ta bort utstickaren och servera direkt.
Kommentera receptet

Fler goda recept