Jordgubbs- och marängswirl

11 röster
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl turkisk yoghurt (3,5 %)

Gör så här

  1. Lägg undan några jordgubbar och kör resten i en mixer.
  2. Vispa äggvitorna tills det blir en toppig massa. Tillsätt därefter sockret lite i taget tills det bildas ett stelt skum.
  3. Blanda ihop vaniljsocker och yoghurt och vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i yoghurten, försök att behålla så mycket luft i blandningen som möjligt.
  4. Vänd ner jordgubbsmoset och skapa virvlar. Skeda upp krämen i 4 glas och kyl ca 30 minuter. Toppa med resterande jordgubbar vid servering.
Tips!
Viktväktarna Blåbärscheesecake i glas

Fler tips från WW ViktVäktarna!

För fler smarta och goda recept klicka här!

3 maj 2018