Jordärtskocka i ugn med mandel och dragon

jordartskocka-i-ugn-med-mandel-och-dragon
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Jordärtskocka i ugn med mandel och dragon

7 ingredienser

Gräddig jordärtskocksgratäng med mandel och dragon. Passar extra bra till kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 600 g jordärtskockor, skrubbade
  • 3 dl grädde
  • 100 g sötmandel, skalad
  • 1 kruka dragon, plockade blad
  • salt
  • peppar
  • matolja

Gör så här

  1. Dela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form. Ringla över matolja och rosta i ugnen på 225 grader till de får fin färg.
  2. Grovhacka mandeln, ta ut ugnsformen och slå på grädde och strö över mandel. Salta och fortsätt rosta i cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar.