Joppes räksallad

Joppes räksallad
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg färska räkor
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 tomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • 225 g vit sparris på burk
  • grönsallat
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad dill blandat med finklippt gräslök

Gör så här

  1. Skala räkorna, skiva champinjonerna, skär tomaterna i klyftor och skala äggen och skär dem i klyftor. Tillaga sparrisen enligt anvisningen på paketet och skölj den sedan i iskallt vatten.
  2. Lägg alla ingredienser till salladen i högar på sallatsblad på ett stort uppläggningsfat.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrettdressing i en skål som gnidits in med en vitlöksklyfta. Finhacka dillen och klipp gräslöken. Blanda de hackade örterna med dressingen. Slå dressingen över salladen precis före serveringen.
Kommentera receptet

Fler goda recept