Joppes räksallad

8 röster
4
Joppes räksallad
Foto: TV4

Denna räksallad är tillägnad dåvarande Dramatenchefen Ragnar Josephson, allmänt kallad Joppe. Salladen komponerades på restaurang Riche i Stockholm. Den passar bra som förrätt eller supé.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färska räkor
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 tomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • 225 g vit sparris på burk
  • grönsallat
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad dill blandat med finklippt gräslök

Gör så här

  1. Skala räkorna, skiva champinjonerna, skär tomaterna i klyftor och skala äggen och skär dem i klyftor. Tillaga sparrisen enligt anvisningen på paketet och skölj den sedan i iskallt vatten.
  2. Lägg alla ingredienser till salladen i högar på sallatsblad på ett stort uppläggningsfat.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, salt och peppar till en vinägrettdressing i en skål som gnidits in med en vitlöksklyfta. Finhacka dillen och klipp gräslöken. Blanda de hackade örterna med dressingen. Slå dressingen över salladen precis före serveringen.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept