Grön ärtsoppa med pepparrotscrème

11 röster
25 min
4

Supergod och enkel förrätt smaksatt med pepparrot eller wasabi.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
25 min
4

Du behöver

Soppa

  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 1 msk smör, smält
  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 1+7 dl vatten
  • 0,5 dl torr vermouth
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 hönsbuljongstärningar
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Pepparrotscrème

  • Riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk i smöret i en kastrull.
  2. Mixa ärtorna med 1 dl vatten.
  3. Häll vermouth, crème fraiche och resten av vattnet över löken och mixa.
  4. Smula i buljongtärningarna och koka upp.
  5. Blanda ner ärtmixen och smaka av den med salt och peppar.
  6. Koka upp före servering.
  7. Serveras med crème fraiche blandat med riven pepparrot efter smak.
16 november 2011
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept