Renstek med trattkantareller och varma syltade morötter

Renstek med trattkantareller och varma syltade morötter
Foto: TV4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Renstek med trattkantareller och varma syltade morötter

8 ingredienser

Servera gärna din renstek med potatismos.

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g renstek
  • 50 g torkade trattkantareller
  • 4 morötter
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ättika 24 %
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Servera gärna tillsammans med potatismos.
  2. Lägg de torkade trattkantarellerna i lite vatten så de blir mjuka.
  3. Skär rensteken i portionsbitar, värm en panna och stek köttet med lite smör. Salt och peppra på båda sidor.
  4. När köttet börjar bli klart, lyft av stekpannan från spisen och låt köttet gå färdigt långsamt utan spisvärme, i pannan.
  5. Gör en lag där morötterna ska kokas direkt i kastrullen. Vatten, socker och ättika och låt det koka upp.
  6. Skiva morötterna och låt dom koka i lagen. Peppra lagen och låt den koka i ca 15 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  7. Ta ur kantarellerna ur vattnet, spara spadet som blir över. stek sedan svampen i smör.
  8. Slå i svampspadet, låt det koka upp och tillsätt sedan grädde.
  9. Salta, låt sedan vattnet koka ihop med grädden.
  10. Skär upp köttet i mindre bitar, servera med de syltade morötterna och trattkantarellsåsen tillsammans med potatismos.
  11. Smaklig måltid!