Grillad sparris med mandelsås

2 röster
4

Krydda sparrisen med lite salt, peppar och olivolja. Grilla snabbt och servera med mandelsåsen.

Bengt Frithiofssons vintips
Sancerre Dom.Villaudière, art.nr. 5338, 129 kr (4 solar)

Jonas grillade även

Helgrillad lammbog


Grillad endiv med gorgonzola



Passande tillbehör

Ginger coleslaw


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Sparris

  • 500 g grön sparris
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald, efter smak
  • olivolja

Mandelsås

  • 100 g sötmandel, skållad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl jungfru olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger eller färskpressad citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • Chilepeppar flakes till garnering (piment d’Espelette)

Gör så här

  1. Mandelsås
    Mixa alla ingredienser till såsen i en matberedare med vass kniv. Såsen ska ha en slät konsistens.
  2. Sparris
    Skala och ansa bort den träigaste nedre delen på sparrisen.
  3. Vänd dem runt om i ytterst lite olja.
  4. Krydda sparrisarna med salt och lite svartpeppar.
  5. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  6. Stäm av värmen som ska vara medelstark. Grilla sparrisarna så att de får fin färg runt om över direkt glödvärme. Beräkna 3-5 minuter beroende på tjocklek.
  7. Servera grillad sparris med mandelsåsen.
26 april 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept