Kvargpannacotta med kardemumma, färska bär och vit choklad

En nyttigare variant på pannacotta gjord på kvarg och matlagningsgrädde. Toppas med färska bär, honungsmüsli och vit choklad.

Vin
77889  P.Lex  Prosecco, Italien (3 solar).

19 september 2014
4

Du behöver

  • 250 g kvarg
  • 50 g matlagningsgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 5 kardemummakärnor
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl havtorn
  • 1 dl hallon
  • 4 msk valfri müsli
  • 0,5 msk honung
  • 20 g vit choklad
  • 0,5 citron, skalet

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Värm grädden tillsammans med kardemummakärnorna, låt dra i några minuter och sila.
  3. Vispa ner gelatinbladet och tillsätt kvargen.
  4. Häll upp i valfria glas och sätt i kylen, låt stå i 30 minuter.
  5. Stek müsli snabbt med honung i panna.
  6. Blanda bären i en skål tillsammans med riven citronskal.
  7. Lägg bärblandningen på kvargpannacottan, tillsätt müsli och toppa med riven vit choklad.
Kommentera receptet

Fler goda recept