Kvargpannacotta med kardemumma, färska bär och vit choklad

7 röster
4

En nyttigare variant på pannacotta gjord på kvarg och matlagningsgrädde. Toppas med färska bär, honungsmüsli och vit choklad.

Vin
77889  P.Lex  Prosecco, Italien (3 solar).

Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g kvarg
  • 50 g matlagningsgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 5 kardemummakärnor
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl havtorn
  • 1 dl hallon
  • 4 msk valfri müsli
  • 0,5 msk honung
  • 20 g vit choklad
  • 0,5 citron, skalet

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Värm grädden tillsammans med kardemummakärnorna, låt dra i några minuter och sila.
  3. Vispa ner gelatinbladet och tillsätt kvargen.
  4. Häll upp i valfria glas och sätt i kylen, låt stå i 30 minuter.
  5. Stek müsli snabbt med honung i panna.
  6. Blanda bären i en skål tillsammans med riven citronskal.
  7. Lägg bärblandningen på kvargpannacottan, tillsätt müsli och toppa med riven vit choklad.
19 september 2014
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept