Gratinerad hummer på karibiskt vis

Gratinerad hummer på karibiskt vis
Foto: tv4

Hummer med en sallsa på koriander, mango och chili, gratinerat under samkrik västerbottensost.

Servera champagne till denna förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 september 2013
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 2 humrar
  • 1 färsk mango
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 färsk chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl västerbottenost, riven

Gör så här

  1. Dela hummern på mitten ta ut allt hummer kött från skalet och klorna.
  2. Finhacka köttet, koriandern, mango och chilin lägg allting i en skål och blanda ihop det. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Ta en sked och lägg den mixade röran fint tillbaka i hummerskalen, se till att de fylls ordentligt. Toppa med västerbottenost.
  4. Placera mitt i ugnen på 175 grader i ca 7 min.
Kommentera receptet

Fler goda recept