Traditionell grekisk sallad

Traditionell grekisk sallad
Foto: TV4

Traditionell grekisk sallad

Av: Jojje - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Traditionell grekisk sallad och sötsalt tilltugg på kockens vis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Grekisk sallad

  • 1 gurka
  • 1 grön paprika
  • 5 bifftomat alternativt 6 kvisttomater
  • 2-3 färska lökar (alternativt 1 gul lök)
  • 1 dl oliver
  • salt
  • peppar
  • 200 g fetaost
  • 0,5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Baconinlindade dadlar

  • 1 förp dadlar, utan kärnor
  • 1 förp bacon

Gör så här

  1. Skär gurka, tomater och den gröna papriken i bitar. Skala och skär löken i bitar. Lägg i en skål. Fördela oliver, salt och fetaost över. Pressa citronen och stänk den och olivolja över salladen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla in varje dadel i en halv baconskiva. Stick i en tandpetare så det sitter. Grädda i ugnen tills baconet får färg, cirka 15 minuter. Servera dadlarna varma eller ljumma.