Stekt gädda

30 röster
20 min
4
Stekt gädda
Foto: Fredrik sandin carlsson

Gäddan är en svensk klassiker som på grund av det vita köttet värderas högre än både lax och öring hos många.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g gäddfilé
  • 2 msk smör
  • 1 liten citron
  • salt
  • 2 dl ströbröd
  • 1 huvud färsk sallad
  • kokt potatis till servering

Gör så här

  1. Skär gäddfilén tvärsöver i cirka 4 centimeter breda bitar. Salta och pressa lite citron över.
  2. Måtta upp ströbrödet i en djup tallrik och vänd gäddbitarna i det. Värm upp en stekpanna och stek dem sakta i smör på båda sidor tills de blivit gyllenbruna.
  3. Lägg gäddan på färsk huvudsallad och servera med kokt eller pressad potatis.
10 oktober 2011
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept