Italiensk kronärtskocksoppa

Italiensk kronärtskocksoppa
Foto: Tv4

Italiensk kronärtskocksoppa

Av: Johanna Figaro

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Denna soppa kan du både servera som en svalkande soppa på sommaren eller som varm på hösten och vintern. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 800 g kronärtskockshjärtan, på burk, avrunna
  • 6 dl grönsaksbuljong, varm (vatten + buljongtärning)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk grillkrydda
  • 2 msk färsk timjan, utan stjälkar
  • 2 soltorkade tomater, i strimlor

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en stor kastrull och fräs den hackade löken och vitlöken tills den är mjuk. Grovhacka kronärtskockshjärtana med vass kniv.Lägg bitarna i lökblandningen i kastrullen. Häll under omrörning ner den varma grönsaksbuljongen. Låt blandningen koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 3 minuter.
  2. Häll blandningen i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa soppan slät.
  3. Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör ned grädde, färsk timjan, kycklingfonden och grillkryddan. Värm upp soppan och smaka av innan du häller upp den. Häll upp soppan i sopptallrikar och tillsätt de soltorkade tomaterna.
  4. Servera ett nybakt ciabattabröd, med vitlöks- och chilismör till.