Johanna Westmans polkagrisknäck

5 röster

Polkagrisar är gott, men i längden lite hårda för min smak, men som krydda till annat godis är de förträffliga. Det här blir en piffig och frisk variant på knäck.

Visa mer

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl polkagrisar, hackade
  • 5 droppar pepparmyntolja

Du behöver

  • knäckformar i papper, och gärna en digitaltermometer
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Placera knäckformar på en bricka.
  2. Häll grädde, sirap och socker i en kastrull. Sätt på medelvärme och låt det koka upp, rör om hela tiden med en träsked, sänk värmen lite så att knäcken bubblar lite stillsamt.
  3. Koka tills smeten är 120 grader eller låt knäcken koka i cirka 15 minuter. Gör ett knäckprov.
  4. När du tycker att knäckmeten är lagom, lyft kastrullen från värmen, tillsätt en matsked smör och rör om.
  5. Lägg i hackade polkagrisar och pepparmyntsolja i den färdigkokta knäcksmeten.
  6. Häll över knäcksmeten i ett litermått med pip eller en tillbringare som tål värme. Häll knäck i formarna.
  7. Strö gärna lite extra hackade polkagrisar på toppen. Lägg dem i en burk när de är helt kalla och förvara dem i kylskåpet.
12 december 2008
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...