Lammsallad

15 november 2007
4

Du behöver

  • 300 g stekt kött, gärna lammfilé
  • 100 g frysta haricot verts
  • 1 brk borlottibönor (eller kikärter)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 kalamataoliver
  • 1 purjolök
  • ruccolasallad
  • Dressing:
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • grovt bröd

Gör så här

  1. Skiva lammet. (Om du använder annat kött, t ex biff kan den strimlas grovt.) Koka haricot vertsen enligt anvisning på paketet. Skölj bönorna i kallt vatten. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Skölj och kärna ur oliverna. Skär purjolöken i fyra bitar och strimla den. Strimla myntan och blanda alla ingredienser till dressingen i en stor bunke. Vänd ner kött, bönor, vitlök, oliver och purjolök i dressingen och blanda allt. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Värm salladen så den blir ljummen. Vänd ner ruccolan allra sist. Servera omedelbart med bröd.
Kommentera receptet

Fler goda recept