Citronkakor

37 röster
20 min
10
Citronkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
10

Du behöver

  • 250 g smör
  • 300 g florsocker
  • 1 ägg
  • 5 g bakpulver
  • 400 g vetemjöl
  • 25 g citronjuice
  • 10 g citronrasp
  • strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, florsocker och bakpulver i en skål eller matberedare. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med ägget, citronsaften och citronraspet. Blanda till en smidig deg.
  3. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter och rulla dem i strösocker (Hit kan man förbereda genom att frysa in rullarna och ha dem på lut i frysen).
  4. Skiva upp rullen till kakor och lägg dem på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter.
17 december 2008

Fler goda recept