Mjölkchoklad- och passionstryffel

Johan Sörberg

Mjölkchoklad- och passionstryffel

7 ingredienser

4h 30 min

En underbar tryffel med fruktsmak.

Ingredienser

portioner
  • 150 g passionsfruktspuré
  • 100 g vispgrädde
  • 15 g honung
  • 450 g mjölkchoklad
  • 60 g osaltat smör
  • kokos
  • florsocker

Gör så här

  1. Hacka mjölkchokladen. Koka upp passionspurén, vispgrädden och honungen och häll blandningen över mjölkchokladen. Mixa och låt stå ett par minuter. Smält smöret och blanda ner i omgångar. Kyl i 3 timmar.
  2. Använd skedar och ta upp små bitar som rullas i handen till kulor. Rosta kokosen gyllenbrun i en stekpanna utan fett och låt svalna. Blanda sedan kokosen med florsocker och rulla tryfflarna i blandningen. Kyl tryffeln.