Tuttul

Johan Sörberg

Tuttul

11 ingredienser

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1,5 l potatis, kokt pressad [ca 15 st]
  • 0,5 dl ljus brödsirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 msk salt
  • 125 g smör
  • 50 g ister
  • 7 g brödkrydda (= anis + fänkål)
  • 1000 g vetemjöl
  • grahamsmjöl, till utbakning

Gör så här

  1. Lös jästen i mjölken. Smält smör och ister.
  2. Blanda allt utom mjölet. Ha i mjölet sist peu om peu. Degen blir vek. Använd hel krydda som mortlas för mer smak. Låt degen jäsa i bunke under duk i ca 30 minuter. Väg upp i önskad storlek, rundriv och låt spänna av. Kavla ut tunt, tunt i grahamsmjöl och nagga väl. Sopa av mjölet innan gräddning.
  3. Tuttul i ugn gräddas i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5-6 minuter.