Svaijko (kesokaka)

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • 4 förp stora naturella kesoförpackningar (500 gr)
  • strösocker
  • russin
  • torkade aprikoser
  • 200 g smör
  • 1 marabou mjölkchoklad

Till degen:

  • 1 förp jäst
  • 125 g smör
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 14 dl mjöl

Gör så här

  1. Blanda jäst, smör, vatten, mjöl, salt och socker i en matberedare. Låt gå i 5-6 minuter så att det blir en fast och fin deg. Ta en bunke och rör ihop keso, socker, russin och aprikoser. Bestäm själv hur mycket du vill ha av socker, russin och aprikoser. Det är en smaksak.
  2. Kavla ut degen lika stor som plåten ungefär. Lägg på kesoblandningen över hela den utkavlade degen. Strö över hackad choklad. Rulla ihop degen så att den blir snäckformad. Pensla med smör och strö på socker. Grädda i 200 grader i ca 35 - 40 minuter. Kakan ska vara fast inuti.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept