Mazarinkaka

Johan Sörberg
Johan Sörberg

Mazarinkaka

16

14 ingredienser

Ingredienser

portioner10
  • 1 ägg
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 malda sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smör, smält
  • smör
  • ströbröd

glasyren:

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten

Garnering:

  • ev chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Mandeln behöver inte skållas till denna enkla kaka. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget med bittermandeloljan och mjölken. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan. Dekorera kakan när glasyren stelnat lite.