Mandelrulltårta

15 november 2007
8

Du behöver

  • 200 g finriven mandel
  • 200 g florsocker
  • 280 g ägg
  • 60 g vetemjöl
  • 160 g äggvita
  • 40 g florsocker
  • 50 g smält smör

Citronkräm:

  • 75 g citronjuice
  • 150 g socker
  • 200 g smör
  • 150 g ägg

Gör så här

  1. Vispa ägg, mandel och florsocker i ca 8 minuter och blanda sedan i mjölet.
  2. Vispa äggvita och florsocker i 5 min och blanda massorna. Tillsätt sedan det smälta smöret. Bred ut degen på bakplåtspapper och grädda i 6 min i 240 g, vänd direkt upp på sockrat smörpapper på kall plåt.
  3. Citronkräm:
  4. Sjud upp alla ingredienser, passera och kyl. Låt krämen bli rumstempererad, bred ut den på bottnen och rulla ihop. Kyl igen före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept