Jordgubbstårta med champagne och vit choklad

0 röster
8
Visa mer
8

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 l jordgubbar
  • 1 citron
  • 0,5 dl champagne
  • 1 förp tårtbottnar
  • vit choklad

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över den varma grädden. Kyl ner. Om dina tårtbottnar är delade på tre delar - använd två delar på varandra till botten och en till överdel. Hacka en tredjedel av jordgubbarna i småbitar, riv skalet av halva citronen och blanda jordgubbar och citronskal med champagnen. Smaka av och tillsätt eventuellt socker.
  2. Lägg jordgubbsblandningen på tårtbotten och låt stå och dra lite.
  3. Vispa den kylda chokladgrädden lätt.
  4. Lägg lite chokladgrädde ovanpå jordgubbshacket och lägg på "locket".
  5. Stryk på resten av grädden på tårtan och garnera med jordgubbar och riven vit choklad. Njut!
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept