Ingefärsäpplen och lakritsrotssås

0 röster
6
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 äpplen
  • 150 g honung
  • 0,5 varv med svartpepparkvarnen
  • 20 g ingefära - färsk och finriven
  • 50 g smör
  • 150 g sultanrussin
  • 100 g cashewnötter - grovhackade
  • 300 g mjölk
  • 30 g strösocker
  • 100 g lakritsrot - delad i mindre bitar
  • 3 äggulor
  • 30 g strösocker
  • 300 g vispgrädde - lätt vispad
  • Syltad ingefära:
  • 1 del ingefära
  • 1 del vatten
  • 1 del socker

Aprikoser i ingefärslag:

  • 150 g sockervatten
  • 20 g riven ingefära
  • aprikoser

Gör så här

  1. Skär av toppen på äpplena och tryck ut kärnhuset. Sätt äpplena på en ugnsfast form.
  2. Låt honung, svartpeppar, ingefära och smör få ett snabbt uppkok. Värm ugnen till 180 grader.
  3. Lägg sultanrussin och cashewnötter inuti äpplena och skeda över honungssåsen. Låt äpplena stå i ca 40 minuter och skeda över honungssåsen lite då och då.
  4. Koka upp mjölk, strösocker och lakritsrot och låt det dra i 10 minuter. Koka upp igen och sila.
  5. Blanda äggulor och strösocker och häll ner i den varma mjölken. Koka upp under omrörning. Låt svalna. Blanda i vispgrädden innan servering.
  6. Syltad ingefära:
  7. Skala ingefäran och dela i mindre delar. Blanda ingefära, vatten och socker och låt det puttra i ca 1 timme. Skvätt i lite extra vatten då och då.
  8. Aprikoser i ingefärslag:
  9. Lägg ingefäran, sockret och vattnet i en kastrull och låt koka upp. Dela aprikoser i klyftor och lägg i dem i kastrullen när det har kokat upp. Låt dem bli mjuka och varma!
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept