Gateau Riche Gala

0 röster
6
Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 3 äggvitor
  • 200 g socker
  • 100 g mald mandel
  • 50 g smält smör
  • 25 g mjöl
  • 100 g vatten
  • 100 g vispgrädde
  • 200 g socker
  • 400 g mörk choklad
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda först ihop mandelflarnssmeten, dvs ägg, äggvitor, 200 g socker, mald mandel, smält smör och mjöl. Låt den stå och dra i kylskåp en stund, gärna över natten. Dela smeten i delar, beroende på hur många och hur stora flarn du vill ha. Forma runda bollar och platta ut dem på en plåt med smörpapper. Baka dem i ugn på 180 grader tills de får fin gyllenbrun färg.
  2. Låt svalna. Koka upp vatten, vispgrädde och 200 g socker. Blanda i chokladen och låt koka på låg värme i ca fem minuter. Lägg ett mandelflarn på en tallrik, vaniljglass ovanpå och sedan ännu ett mandelflarn. Häll den varma chokladsåsen över.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept