Fylld focaccia

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • 300 g vatten
  • 500 g vetemjöl special
  • 15 g jäst
  • 30 g olivolja
  • 10 g salt
  • 200 g mozzarella - skivad
  • 200 g gorgonzola - delad i mindre bitar
  • 4 potatisar - skalade och kokade - skivade
  • färsk basilika
  • vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta - tunt skivad
  • olivolja till pensling
  • 1 lök om man vill
  • flingsalt
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Blanda vatten, vetemjöl, jäst, olivolja och salt i ca 10 minuter. Lägg degen i en oljad skål och låt vila i 2 timmar. Vänd ur degen på ett väl mjölat bord och platta/kavla ut 20 X 30 cm. Pensla den utkavlade degen med olivolja.
  2. Fördela mozzarella, gorgonzola, potatis, basilika, vitpeppar och vitlök, eventuellt lök om man vill på degen och rulla in som en snäcka. Rulla inte för hårt. Platta lite och pensla med olivolja. Stick några hål i rullen. Låt jäsa i ca 60 minuter. Pensla med olivolja. Strö på flingsalt och färsk rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in brödet och spraya med vatten. Sänk till 210 grader och låt stå i ca 40 - 50 minuter.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept