Drottninggelé och kanelpannacotta

0 röster
6
Visa mer
6

Du behöver

  • 150 g hallon
  • 150 g jordgubbar
  • 150 g blåbär
  • 150 g björnbär
  • 100 g strösocker
  • 15 g gelatinblad (blötlagda)

Mördegsformar:

  • 300 g vetemjöl
  • 200 g smör
  • 100 g florsocker
  • 2 äggulor
  • vit choklad att pensla formen med

Kanelpannacotta:

  • 300 g vispgrädde
  • 70 g råsocker
  • 1 kanelstång
  • 5 g gelatinblad (blötlagda)

Gör så här

  1. Koka upp alla bären tillsammans med sockret innan du mixar det. Blanda i gelatinbladen och sila.
  2. Mördegsformar:
  3. Blanda samman alla ingredienser och ställ dem i kylen. Smöj valfri plåt och ställ i frysen. Gaffla formen och baka av i 190 grader. Pensla formen med smält vit choklad. Häll i den ljumna gelén i mördegsformen och ställ i kylen.
  4. Kanelpannacotta:
  5. Koka upp vispgrädde, råsocker och kanelstång och låt det dra i 10 minuter. Koka upp igen och blanda i gelatinbladen. Sila och häll i formar som är lite mindre än mördegsskalen. Ställ in i frysen. Tag ur de frysta pannacottorna och lägg dem ovanpå gelén. Låt dem tina innan du serverar!
15 november 2007

Laddar fler recept