Stekta kycklingdumplings med mandusås

Stekta kycklingdumplings med mandusås

Av: Johan Lindqvist

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Härliga dumplings med mandusås!

Ingredienser

  • kycklingfärs
  • gyozaskinn, dumpling plattor
  • Mandusås

Kycklingfärs:

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk Vitlök Kungsolo hackad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 2 nypor fivespice
  • 4 tsk fisksås
  • 2 tsk limecest finrivet skal (bara det gröna)
  • salt (vid behov)

Mandu sås:

  • 4 msk sirap
  • 4 msk soja
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Lägg ca 1 msk färs i dumplingskinnet (gyoza) fäst kanterna med vatten servera med mandusås.
  2. Kycklingfärs:
  3. Hacka kycklingfiléen i små bitar till en grov färs.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
  5. Lägg ca 1 msk i mitten på en dim sum platta( Låt övriga dim sum plattor ligga kvar i förpackningen eller lägg dem i en fuktig handduk så att de inte torkar ut.
  6. Doppa fingret i en skål med vatten och stryk med fingret runt dim sum plattan.
  7. Vik ena kanten över den andra till en halv cirkel nagga kanten och kontrollera att plattan verkligen sitter ihop. Koka upp vatten.
  8. Lägg i dumplingen och koka i 4 minuter.ta upp och och smaka av.
  9. Salta färsen mer vid behov Lägg ut tre plattor i taget och gör enligt ovan.
  10. Dumplingarna kan ångas i 7 minuter eller koka i 4 minuter.
  11. Mandu sås:
  12. Blanda allt och bli glad.