Anktungor med gåslever, savojkål och gotlandstryffel

0 röster
4

Ett recept av Wedholmstipendiet 2008: Johan Jureskog.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g anktungor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl potatispuré
  • 50 g gåslever
  • 1 msk portvin
  • 2 dl finstrimlad savojkål
  • 1 tsk champagnevinäger
  • 1 msk smör
  • 1 dl kycklingfond
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk grädde
  • 2 msk tryffeljuice
  • 1 Gotlandstryffel

Gör så här

  1. Sjud anktungorna med örterna och vitlöken tills broskbenet i mitten på tungan lätt går att dra ut, brukar ta ca. 2 tim.
  2. Vid servering så ljumma upp tungorna i lite kokspad.
  3. Blanda samman potatispurén och gåslevern varmt och smaksätt med portvin, salt och peppar, passera genom en finmaskig sil.
  4. Blanchera kålen snabbt i rikligt saltat vatten, smaksätt kålen med smör , vinäger salt och peppar.
  5. Koka upp allt och mixa såsen fluffig, smaksätt ev. med salt och peppar.
7 november 2008

Laddar fler recept