17 ingredienser
Pata Negraspäckad kalvrygg med morot, bondbönor och olivolja. Cote de veau! Ojojoj vad gott, med kantareller eller Karl-Johan blir detta en smash även under sommaren. /Johan Jureskog
Magnus Svenssons dryckestips
Sirocco Cabernet Sauvignon Syrah artikelnummer 2662- 79 kr (Mornag, Tunisien) årgång 2007
Fruktig och smakrik nordafrikan med rökiga inslag och fötterna i jorden. Matchar perfekt det Pata Negraspäckade kalvköttet och rotfrukternas lantliga och rustika smaker.
Rijks Shiraz Mourvédre Cinsault Viognier artikelnummer 12119 (3-l BiB) -209 kr (Western Cape, Sydafrika) årgång **2009
**Ett fruktigt och generöst vin i modern stil med kryddiga toner och inslag av fat, mörka bär, svartpeppar, lakrits och choklad. Vinet gör sig allra bäst mot smakrika kötträtter såsom den Pata Negraspäckade kalvryggen.
Fråga charkuteristen när du köper dina pata negra snuttar, han ger dig säkert ett bra pris.
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.