Ölkokt fläskkorv med rotfrukter, senap och pepparrot

0 röster
4
Ölkokt fläskkorv med rotfrukter, senap och pepparrot
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g smarrig fläskkorv för kokning
  • 1 l fläskbuljong (eller kycklingbuljong)
  • 0,5 l öl
  • 2 st lagerblad
  • 2 st nejlikor
  • 4 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk brunt senapsfrö
  • 1 tsk Gult senapsfrö
  • 200 g morot (skurna i 2 cm tärningar)
  • 200 g kålrot (skurna i 2 cm tärningar)
  • 200 g rotselleri (skurna i 3 cm tärningar)
  • 300 g spetskål (skuren i bitar)
  • 400 g potatis (skurna i 3 cm tärningar)
  • 1,5 dl grädde
  • 75 g pepparrot (riven)
  • 50 g brynt smör
  • 3 st gula lökar (finskurna i halvmånar)
  • 1 kokspad
  • 0,5 dl citronjuice
  • 1 krm kummin
  • Storbladig kruspersilja (grovhackad)
  • citronskal

Gör så här

  1. Koka upp fläskbuljong och kryddor, sjud grönsaker i klara i fonden, lägg i korven på slutet, smaka av med salt och peppar.
  2. Koka upp grädde, och koka några min, blanda med den rivna pepparroten ställ åt sidan sedan ska vara ljummen.
  3. Stek löken i brynta smöret och slå på kokspad och citronjuice och låt koka in, smaksätt med stött kummin, salt och peppar.
  4. Servera med kruspersilja, citronskal och kärlek
24 november 2009

Fler goda recept