Chorizo med varm bönsallad och olivyoghurt

0 röster
4

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans chorizo med varm bönsallad.

Visa mer
4

Du behöver

Olivyoghurt

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 15 kalamataoliver, urkärnade och finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färsk timjan, finhackad

Bönsallad

  • 3 paprikor, gärna i 3 olika färger
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 0,5 dl olivolja
  • 300 g cocktailtomater, skurna i mitten
  • 3 stjälkar selleri, skurna i ½ cm skivor
  • 1 zucchini, tärnad
  • 1 purjo, det vita fint skuret
  • 1 förp kidneybönor, sköljda
  • 1 röd chilipeppar
  • 100 g bladspenat
  • 4 chorizokorvar av god kvalitet

Garnering

  • Färsk timjan eller liknande

Gör så här

  1. Olivyoghurt
    Blanda ihop olivyoghurten så att den får stå och mogna ett tag.
  2. Bönsallad
    Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
  3. Gå i med paprikan och stek den tills den får färg.
  4. Gå i med tomaterna och stek i 5 minuter.
  5. Stek zucchinin gyllenbrun tillsammans med purjolöken.
  6. Blanda ihop tomatröran med den stekta zucchinin och purjolöken.
  7. Blanda ner bönor och stjälksellerin, smaka av med salt och hackad chili.
  8. Vänd ner spenat.
  9. Servera med stekt chorizo (snittad) och olivyoghurt.
  10. Garnera gärna med timjan eller någon annan färsk medelhavsört.
25 mars 2010

Laddar fler recept