Stekt torsk med curryremoulade

Stekt torsk med curryremoulade
Foto: TV4
Johan Jureskog KK2023
Johan Jureskog KK2023

Stekt torsk med curryremoulade

19 ingredienser

Stekt torsk med curryremoulade med dill och citron. Så sjukligt enkelt och smarrigt, en av mina fiskfavvos. /Johan Jureskog

**Skirat smör
**Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.

Ingredienser

portioner

Fisk

  • 800 g torskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl mie de pain (mixat dagsgammalt bröd)
  • 2 dl smör, skirat

Curryremoulade

  • 3 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)
  • 5 dl rapsolja
  • 100 g pickles, hackade
  • 1 msk curry (helst stekt med lök & vitlök)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • peppar (efter smak)

garnityr

  • färskpotatis
  • dill
  • citron
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Curryremoulade

  1. Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
  2. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  3. Blanda majonnäsen med pickles, curry och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Fisk

  1. Dubbelpanera fisken.
  2. Stek den sedan gyllenbrun i smöret.
  3. Salta och peppra.

Vid servering

  1. Servera med potatis och garnera med dill och citron.